Arany,Jókai,Madách.A halandó ember számára e nevek három kiváló magyar írót takarnak,de nem a 11.B-s elit alakulatnak.

 

7:45 elött a fent említett nevek említése mély megrázkódtatást keltettek kedves osztálytársaink lelkében (kivéve az enyémben :D - a szerk.) Ennek oka a vészesen közelgő két irodalom óra volt és a kilátásba helyezett egy-egy felelet.Aztán dörrent az ajtó,megérkezett a führe...vagyis P* tanárnő a végzet kénköves naplójával...:O

 

Rögtön a tárgyra is tért,minden egyes lapozás egyesek megkönnyebbülését míg mások szenvedésének kezdetét jelentették.Aztán döntött...K.Gábor(17)

 

Hősünk orcáján nem mutatkoztak érzelmek,de 1,5 perc kusvadás után sejteni lehetett a tényállást: Gabby baxott tanulni tegnap,a jóisten tudja mi kujtorgott az agyában,amikor azt hitte nem felel,mikor még jegye sem volt.Nos mentségére szóljon,hogy hiányosságait felismerve önmaga ajánlotta fel ugyancsak önmagának az elégtelent.P tanárnő,eleget téve kérésének bevéste a karót jó igényessen.

A gyors lefolyású számadás után egy újabb felelő került kipörgetésre a jövő krémjének nagy-nagy örömére. Gabby,aki eddig elkulelt évvégi irodalom jegye miatt bánkódott ettől kezdve barátjáért is izgulhatott.A kövi felelő ugyanis N.Szabolcs(17) volt.

 

Kirobbanó feleletkezdet,két szóban így lehet jellemezni a produktum első felét.Aztán egy kissé belassultak az események,láthatóan kezdett kifogyni az elsajátítottakból az ország 300 MTK drukkerének egyike.Sajnálatos módon a szívós tanári kérdések végleg szétzilálták a képlékeny tudást.Végül Szabinak meg kellett elégednie a 3-mas osztályzattal.

 

Az óra hátralevő része jegyzeteléssel telt,viszont mindenkiben ott motoszkált a gondolat:"Én leszek a következő?"

 

A válasz nem váratott sokat magára,szinte szállt az idő.Máris a naplónyitás szertartásáé és az ájtatos csendé lett a főszerep.Böbének (W.Dávid Zozó (17)) mutatta seggét a szerencse és egy halk "picsába" elmorzsolása után hozzá is látott tudása kiteregetéséhez.Mondókáját nyelvi sokszínűség és információgazdagság jellemezte.A szokatlanul nehéz ismétlő kérdések azonban arrébb rugdosták a biztos ötös felé vezető útról.Felkészültsége ellenére 4, koronázta igyekezetét,vélhetően csalódás volt ez számára.

 

A felelések sorozata ezzel véget ért,fél óra körmölés után már csak a szép dolgokra emlékezett mindenki,mint például a ??? (ezzel arra kívánok rávilágítani,hogy az ég egy adta világon semmi szép és jó nem történt,fasza eh? - a szerk.)Viszont a korábban már említett kérdés mindenkiben ott lappang: "Én leszek a következő?"...

 

*A személyiségi jogok védelme miatt Szikszainé Pallósi Patrícia tanárnő neve P tanárnőként szerepel :D

A bejegyzés trackback címe:

https://magok.blog.hu/api/trackback/id/tr851835219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása